Εκδρομή στον Όλυμπο

Όλυμπος 31/8-1/9/2024

Ο Όλυμπος, το βουνό των Θεών μας καλεί. Ο πρώτος εθνικός δρυμός της Ελλάδας και μέλος του δικτύου Natura 2000 μας περιμένει για να μας χαρίσει τα δώρα του. Ελάτε να βρεθούμε παρέα σε τοπία μοναδικής ομορφιάς.

Το Σαββατοκύριακο 31/8 & 1/9 σας προσκαλούμε σε μια διήμερη εκδρομή, η οποία περιλαμβάνει πεζοπορία ως το καταφύγιο του Χ.Κάκκαλου, στο οποίο και θα διανυκτερεύσουμε. Στην απειρίζουσα φύση θα ζήσουμε την εγγενή χαρά που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο όταν βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλλον, την αρμονία και την ήρεμη πληρότητα.

Η ασύγκριτη φυσική ομορφιά και η ενέργεια του Ολύμπου μας προσκαλεί να τη βιώσουμε στο έπακρο .Η ανάβαση ως το μαγικό οροπέδιο των Μουσών αποτελεί μια φυσική πρόκληση για τον καθένα. Ξεκινώντας μέσα από πυκνά δάση υπεραιωνόβιων και πάνσοφων δρυών ,περνάμε στα επιβλητικά ρόμπολα. Από κει φτάνουμε στο συγκλονιστικό , ίσως και βιβλικό, αλπικό τοπίο του Ολύμπου. Εάν είμαστε τυχεροί , θα αντικρίσουμε τα αγριόγιδα που ελεύθερα ζουν στην ευρύτερη περιοχή.

Τα πόδια μας πατάνε στη γη και το κεφάλι αγγίζει τον ουρανό!
Οι εικόνες, η εμπειρία, η ενέργεια θα χαραχτούν για πάντα στη μνήμη και στην καρδιά.

Πρόγραμμα εκδρομής

Σάββατο 31/8

6:00 Αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη.
7:45Άφιξη στη θέση Γκορτσιά (1.100 μ.) Aπό εκεί ξεκινάει το ορειβατικό μονοπάτι που οδηγεί μετά από περίπου 2,5-3 ώρες πεζοπορίας στο Καταφύγιο της Πετρόστρουγκας (1.940 μ.). Το καταφύγιο, χτισμένο μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος από οξιές και υπεραιωνόβια ρόμπολα, εκτός από την υπέροχη θέα προσφέρει σνακς και ροφήματα.

Κατόπιν, συνεχίζουμε την ανάβαση ανάμεσα από τα ρόμπολα . Σιγά-σιγά η βλάστηση αραιώνει και μπαίνουμε στην αλπική ζώνη του Ολύμπου. Η Σκούρτα θα δοκιμάσει τις αντοχές μας και η ανταμοιβή θα έρθει σύντομα όταν διασχίσουμε τον εντυπωσιακό Λαιμό. Αφού κόψουμε από το πέρασμα του Γιώσου Αποστολίδη, μπροστά μας θα ανοιχτεί το μαγικό Οροπέδιο των Μουσών.

Η σημερινή πεζοπορία ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος» (2.648 μ.), όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Το καταφύγιο προσφέρει ποικιλία σε φαγητά, ροφήματα και σνακς. Θα έχουμε άφθονο ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε το περιβάλλον , να αισθανθούμε πλήρεις δίχως να χρειάζεται να κάνουμε κάτι γι΄αυτό. Βρισκόμαστε στο Οροπέδιο κι αυτό είναι από μόνο του αρκετό για να φέρει ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπο. Όποιος θέλει μπορεί να κάνει μικρές βόλτες στις γύρω κορυφές, όπως στην κορυφή του Προφήτη Ηλία (2.803 μ.) όπου βρίσκεται το ψηλότερο ξωκλήσι των Βαλκανίων!

Κυριακή 1/9:

7:00 Παίρνουμε το πρωινό μας αγναντεύοντας το επιβλητικό Στεφάνι.
8:00 Ξεκινάμε για τη δεύτερη σε ύψος κορυφή του Ολύμπου. Περνάμε από τα Ζωνάρια και παίρνουμε το μονοπάτι για Σκολιό (2.909 μ.). Αφού απολαύσουμε για νιοστή φορά τη θέα, ξεκινάμε την κατάβαση. Σιγά σιγά το αλπικό τοπίο μας εγκαταλείπει και η βλάστηση γίνεται όλο και πιο έντονη μέχρι να φτάσουμε στο καταφύγιο Σπήλιος Αγαπητός (Ζολώτα).

Το συναντάμε σε ένα φυσικό μπαλκόνι σε υψόμετρο 2.100 μ και αποτελεί το ιδανικό σημείο για να ξεκουραστούμε και να φάμε. Συνεχίζουμε την κατάβαση που στο μεγαλύτερο μέρος της γίνεται μέσα σε δάσος με πεύκα , οξιές και έλατα που μας σαγηνεύουν και μας συντροφεύουν . Στα Πριόνια (1.100μ.) ολοκληρώνουμε τη πεζοπορία μας και εάν νιώθουμε θαρραλέοι βουτάμε στα αναζωογονητικά νερά του Ενιπέα .

Aξία συμμετοχής: 95 €
Early bird: 75€ (ισχύει για κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν έως 13/7 και είναι μη επιστρέψιμη)
Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται η διανυκτέρευση στο καταφύγιο, η διοργάνωση ,ο συντονισμός και η καθοδήγηση στις πεζοπορίες.
Πλήρης επιστροφή χρημάτων μέχρι 28/7.Κατόπιν δε γίνονται επιστροφές
*Δε συμπεριλαμβάνονται τα γεύματα, η μεταφορά και ο ΦΠΑ 24%.
**Δυνατότητα Share the Ride κατόπιν συνεννόησης.
Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
+30 2315117399


Φόρμα συμμετοχής

    Leave a Reply

    Text Widget

    A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. I am alone, and feel the charm of existence in this spot.

    Recent Articles

    Αναζωογονητικό τριήμερο στην Πίνδο
    April 25, 2024
    Εαρινό yoga retreat στη φύση
    February 1, 2024
    Πεζοπορία και yoga στο σπίτι των θεών
    May 30, 2023

    Tag Cloud

    Post Category