Τμήματα

Aerial Kids

Η εναέρια γιόγκα συνδυάζει τη σωματική άσκηση με τη διασκέδαση . Ο συνδυασμός αυτός την καθιστά ιδανική επιλογή για τα παιδιά . Σε κούνιες από ανθεκτικό πανί – με μικρή ελαστικότητα , ικανό να κρατήσει μεγάλο βάρος , τα παιδιά απολαμβάνουν ασφαλείς πτήσεις , φιγούρες και ακροβατικά στον αέρα .  Κάτω από την κούνια τοποθετούμε στρωματάκια για έξτρα ασφάλεια .

Η απόσταση από το πάτωμα προσαρμόζεται στο ύψος του κάθε παιδιού . Οι στάσεις εκτελούνται είτε στο πάτωμα με τη βοήθεια του πανιού είτε πάνω σε αυτό . Τα παιδιά αποκομίζουν πολλά οφέλη από την εναέρια γιόγκα . Βελτιώνεται η σωματική τους δύναμη , η ευλυγισία , η στάση του σώματος . Ενισχύεται η ισορροπία ,ο συντονισμός και η επιδεξιότητα στις κινήσεις . Αυξάνεται η προσοχή και η συγκέντρωση καθώς βλέπουν τη στάση , ακούν την περιγραφή της και την αντιγράφουν .

Το σώμα και οι αισθήσεις παραμένουν ενεργοποιημένα σε όλη τη διάρκεια του μαθήματος . Οι ανεστραμμένες και οι ακροβατικές στάσεις συμβάλλουν στη τόνωση της αυτοπεποίθησης και στη μείωση του φόβου . Επίσης , εδραιώνεται η επίγνωση του σώματος καθώς οι στάσεις εκτελούνται με βάση τις αρχές ευθυγράμμισης και δημιουργούμε έτσι , ένα – γενικά – υγιές σώμα .

Το μάθημα περιλαμβάνει και ασκήσεις χαλάρωσης κατά τις οποίες τα παιδιά , ξαπλωμένα στην αιώρα ,ακούνε μουσική ή ένα παραμύθι . Έτσι μαθαίνουν να ξεκουράζονται μέσα στην ημέρα , να ρυθμίζουν σκέψεις και συναισθήματα , να αποβάλλουν στρες και να χρησιμοποιούν τη δημιουργική τους φαντασία.  Τέλος , το ομαδικό πνεύμα του μαθήματος και οι ασκήσεις σε ζευγάρια , βελτιώνουν τη συνεργατικότητα και αυξάνουν την ενσυναίσθηση.

Κλείσε τη θέση σου κι απόλαυσε τα οφέλη της γιόγκα

    Επίλεξε το πρόγραμμα σου*