Αναζωογονητικό τριήμερο στην Πίνδο

Βάλια Κάλντα 19,20&21/7

Σας προσκαλούμε σ΄ ένα να αναζωογονητικό τριήμερο στην καρδιά της Πίνδου. Στις 19,20&21/7 το καταφύγιο Βάλια Κάλντα στη Βοβούσα μας φιλοξενεί στους χώρους του και μας παρέχει ό,τι χρειαζόμαστε για να απολαύσουμε το μαγευτικό περιβάλλον.

Οι μέρες κυλούν με πρακτικές γιόγκα στη Φύση , πεζοπορία στο -απείρου κάλλους- Αρκουδόρεμα, καλή παρέα και επαφή με το γαλήνιο και φωτεινό Εαυτό.

Αφεθείτε στην αγκαλιά της Φύσης ,συνδεθείτε και βιώστε την αρμονία!

Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου “Βάλια Κάλντα” είναι ένας από τους σπουδαιότερους και πιο παρθένους Δρυμούς της Ελλάδας.

Έχει έκταση περίπου 69.000 στρέμματα που χωρίζονται στον πυρήνα και την περιφερειακή ζώνη του δρυμού. Βρίσκεται στην οροσειρά της Πίνδου στα όρια των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων.
Περιλαμβάνει την κοιλάδα της Βάλια Κάλντα, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1400 περίπου μέτρα και τη διασχίζουν αρκετά ρέματα με σημαντικότερο το Αρκουδόρεμα, το οποίο αποτελεί παραπόταμο του Αώου.

Το όνομα “Βάλια Κάλντα” σημαίνει στα βλάχικα ζεστή κοιλάδα. Προφανώς ο δρυμός πήρε το όνομά του κατ’ ευφημισμό, λόγω του ότι αποτελεί μία από τις πιο κρύες και υγρές περιοχές της Ελλάδας.
Ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός και προστατεύεται από το 1966 για να διατηρηθεί αυτό το μοναδικό οικοσύστημα, που αποτελείται από πυκνά δάση, βραχώδεις κορυφογραμμές, χειμάρρους, πηγές και ορεινές λίμνες.

Η ζώνη του πυρήνα περιλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα της κοιλάδας της Βάλια Κάλντα και τις πλαγιές των γύρω κορυφών. Από την κοιλάδα αρχίζουν δύο μικρά ορεινά ρέματα, της Σαλατούρας και το Ζεστό Ρέμα, τα οποία συναντούν ένα μεγαλύτερο, το Αρκουδόρεμα που θα είναι και ο στόχος μας για το τριήμερο μας στην καρδιά της Πίνδου, με βουτιές στις φυσικές βάθρες , αγκαλιασμένοι από πανύψηλα πεύκα.

Πρόγραμμα εκδρομής

Παρασκευή 19/7: Αναχώρηση με τα ΙΧ μας από τη Θεσσαλονίκη και άφιξη στο καταφύγιο της Βοβούσας μετά από 4 περίπου ώρες.Τακτοποίηση στους χώρους του καταφυγίου, ξεκούραση και περιήγηση σε κοντινά πανέμορφα μονοπάτια , για μία πρώτη επαφή με τη φύση. Κατόπιν ,ήπιο μάθημα γιόγκα με στόχο να φρεσκάρουμε σώμα και νου.Το βράδυ παρεούλα,ανθρώπινη επαφή και η ζωή κυλάει όμορφα.

Σάββατο 20/7: Ξυπνάμε το πρωί και αναπνέουμε τη φρεσκάδα της φύσης , ακούμε τους φυσικούς ήχους του Αώου ποταμού, ανάμεσα στα πεύκα και τις αποπλανητικές μυρωδιές του δάσους. Παίρνουμε το πρωινό μας και ξεκινάμε για το Αρκουδόρεμα! Κινούμαστε σε μονοπάτι μοναδικής ομορφιάς και έπειτα σε δασικό δρόμο στολισμένο με πανύψηλα δέντρα κι απ΄τις δύο μεριές. Κατηφορίζουμε και βρίσκουμε το ποτάμι το οποίο διασχίζουμε και περνάμε στην απέναντι όχθη. Από εκεί ανηφορίζουμε σε μονοπάτι και εισερχόμαστε βαθιά στον πυρήνα του δρυμού. Θα διασχίσουμε αρκετά ρεματάκια και θα βρεθούμε στον προορισμό της ημέρας: Στις βάθρες του αρκουδορέματος με τα βαθυπράσινα χρώματα, θα έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε , να αφεθούμε στην ομορφιά του τοπίου κι ίσως, οι τολμηροί εξ ημών,να βουτήξουμε στα αναζωογονητικά νερά . Η επιστροφή γίνεται από την ίδια διαδρομή και φτάνουμε το μεσημέρι για φαγητό στο καταφύγιο και ξεκούραση.Το απόγευμα γιόγκα για αποκαταστάση και χαλάρωση.

Διάρκεια πεζοπορίας: 7 ώρες
Μήκος: 15χλμ ,θετική υψομετρική 700μ
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος

Κυριακή 21/7: Ξυπνάμε το πρωί ,πίνουμε το ρόφημα της αρεσκείας μας και απλώνουμε τα στρωματάκια μας για μία τονωτική πρακτική γιόγκα. Παίρνουμε το πρωινό μας , απολαμβάνουμε το

Αξία συμμετοχής: 150€
Early bird ως 31/5 : 120€
Η προσφορά early bird είναι μη επιστρέψιμη.
Πλήρης επιστροφή χρημάτων μέχρι 14/6.Κατόπιν δεν γίνονται επιστροφές.
Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό , οι τάξεις της γιόγκα, η καθοδήγηση στην πεζοπορία.
Στην τιμή δε συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%,η μεταφορά και τα υπόλοιπα γεύματα.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

15:00+ Άφιξη στο καταφύγιο της Βοβούσας και τακτοποίηση στου χώρους του.
18:00-18:30 Opening Circle – Γνωριμία
18:30-20:00 Gentle Yoga Practice
20:00 + Ελεύθερος χρόνος

Σάββατο
7:30-8:00 Πρωινό γεύμα
8:15-15:00 Πεζοπορία προς/από το Αρκουδόρεμα & Πρακτική βαθιάς επικοινωνίας με τη Φύση
15:00-18:15 Ελεύθερος χρόνος για φαγητό , ξεκούραση
18:30-19:45 Yoga για αποκατάσταση ,τεχνικές αναπνοής και διαλογισμού
20+ Ελεύθερος χρόνος

Κυριακή
9:30-10:45 Πρωινή yoga
11:00 Brunch
12:00 Closing circle

Μετά το τέλος όσοι επιθυμούμε μπορούμε να παραμείνουμε και να χαρούμε την επαφή με τη φύση για όλη την ημέρα.


Φόρμα συμμετοχής

    Leave a Reply

    Text Widget

    A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. I am alone, and feel the charm of existence in this spot.

    Recent Articles

    Εκδρομή στον Όλυμπο
    April 25, 2024
    Εαρινό yoga retreat στη φύση
    February 1, 2024
    Πεζοπορία και yoga στο σπίτι των θεών
    May 30, 2023

    Tag Cloud

    Post Category