Τμήματα

Runners Yoga

Ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα για δρομείς που βασίζεται στις διδασκαλίες της αρχαίας αυτής παράδοσης . Συνδυάζει τη σωματική άσκηση με την αναπνοή , αυξάνει την επίγνωση του σώματος και τη χωρητικότητα των πνευμόνων οδηγώντας σε καλύτερες επιδόσεις , μειώνει τα επίπεδα του στρες , βελτιώνει την αίσθηση της ισορροπίας σε σωματικό και νοητικό επίπεδο .

Η παραμονή στις γιογκικές στάσεις για αρκετές αναπνοές δημιουργεί ελαστικότητα και χαλαρώνει μύες, συνδέσμους , αρθρώσεις και το συνδετικό ιστό επιτρέποντας σας να τρέξετε με περισσότερη ελευθερία και να απολαύσετε τη δρομική εμπειρία στο έπακρο .

Το θεμέλιο για την αποτελεσματική κίνηση στο τρέξιμο είναι η στάση του σώματος . Με τη γιόγκα μαθαίνουμε να επιμηκύνουμε τη σπονδυλική στήλη δίχως να προσθέτουμε ένταση . Με τη χρήση των αρχών ευθυγράμμισης στεκόμαστε πιο ψηλοί , πιο δυνατοί δίχως ένταση . Έτσι , μεταφέροντας τη γνώση αυτή ,μπορούμε να αριστοποιήσουμε τη τεχνική τρεξίματός μας . Με τις ήπιες στάσεις και τις στροφές του κορμού κινητοποιούμε την πλάτη , αποσυμφορίζουμε την σπονδυλική στήλη , ελαχιστοποιούμε πόνους στον αυχένα και στη μέση.

Ανατομικές καταστάσεις όπως σκωλίωση , κύφωση , λόρδωση μειώνονται κι έτσι ο ασκούμενος βιώνει λιγότερη κόπωση και πόνο στις αντίστοιχες περιοχές της πλάτης . Επιπρόσθετα , με τη γιόγκα καλλιεργείται η συγκέντρωση και η ικανότητα να ξεπεράσετε το εγώ , βοηθώντας σας να αποδέχτειτε τη κατάσταση σε σώμα και νου τη συγκεκριμένη μέρα και να πηγαίνετε μέχρι εκεί που μπορείτε , αποφεύγοντας τους τραυματισμούς και τα επακόλουθα τους σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο .

Συμπερασματικά , η τακτική άσκηση της γιόγκα αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα για το δρομέα που θέλει να απολαμβάνει τη δρομική εμπειρία για πολλά έτη και δίχως τραυματισμούς.

Κλείσε τη θέση σου κι απόλαυσε τα οφέλη της γιόγκα

    Επίλεξε το πρόγραμμα σου*